Møteplasser og synlighet
Arrangement kan være noe man planlegger og gjennomfører selv, eller i samarbeid med andre. Folkedans har tradisjonelt hovedsakelig vært knyttet til en samværskultur hvor deltakerne fysisk deltar og bidrar i, uansett ferdigheter og forkunnskaper. Det å danse folkedans er sosialt, og kan lett tilpasses ulike nivå, og passer godt til deltakende aktiviteter hvor deltakerne får kroppslige opplevelser.
Et arrangement kan være enkeltstående eller gjentakende hendelser. Det mest vanlige er kanskje at en markedsfører et arrangement som folk kjøper billetter til eller melder seg på, hvor deltakerne/publikum kommer til det stedet arrangementet skal foregå.
En annen måte å gjøre det på, er å oppsøke et miljø med aktiviteten du ønsker å gjennomføre. Da når man flere og andre mennesker enn når deltakerne skal oppsøke arrangementet selv.
For å nå mange, kan man også gjøre små stønt som også er lett tilgjengelige, som for eksempel krasjkurs i forkant av eller under andre arrangement.
For å få flere på kurs og til din aktivitet, er det mange som trenger å forstå og bli påminnet hvorfor folkedans og folkemusikk er relevant for deres liv i dag. Da gjelder det å skape møteplasser hvor man kan få et gjenmøte med folkedansen, få høre historiene om hvorfor danse og hjelp til å bringe tilbake gode danseminner fra tidligere danseaktivitet. Her kan god kommunikasjon gjøre mye for forståelsen av relevansen dansen har for blant annet folkehelse og trivsel i ulike generasjoner. For eksempel kan en utstilling gjøres både enkelt og stort, langvarig eller som pop-up arrangement, med og uten danseaktivitet. Digitale filmer kan produseres profesjonelt, men også skapes ved enkle hjelpemidler.