Små og raske midler
Formålet med støtteordningene er å stimulere til aktiviteter som skaper, formidler, bevarer, dokumenterer og tilgjengeliggjør norsk folkemusikk og folkedans som et tradisjonsrikt og nyskapende kulturuttrykk.
Om Små og raske midler
Ordningen er en prosjektstøtte, og rettes mot mange typer enkelttiltak som kan ha langsiktig og/eller viktig virkning for den norske folkemusikken og folkedansen. Støtten kan gis som hovedfinansiering, medfinansiering eller delfinansiering av et relevant prosjekt. Støtteordningen skal primært dekke områder som ikke dekkes av andre innenfor formålet.
Gjennom «Små og raske midler» behandler vi søknader om støtte på opptil 15 000 kr. For beløp fra 15 001 til 50 000 kr skal det benyttes ordningen «Prosjektmidler».
Søknadsfrist
Søknader til «Små og raske midler» kan leveres når som helst og behandles vanligvis én gang per måned, med unntak av sommermånedene. Dato for neste behandlingsrunde annonseres i Søknadsportalen samt vår kalender.
-
Hvem kan søke?
Lag, foreninger, organisasjoner, virksomheter, offentlig sektor eller enkeltpersoner som ønsker å gjennomføre prosjekter som er relevante for formålet med denne støtteordningen, kan søke. Les retningslinjene for støtteordningene her.
-
Hvordan søke?
Alle søknader sendes via Søknadsportalen. Her finnes også utlysningstekst og retningslinjer. Klikk her for å komme til Søknadsportalen.
På denne lenken finner du tips og triks om hvordan skrive en god søknad.
-
Viktig informasjon om tildelinger
Tildelingsbrev sendes på e-post etter at søknadene er ferdigbehandlet. Det er viktig at mottakeren logger inn på søknadsportalen og aksepterer bevilgningen innen tre uker etter at tildelingsbrevet er mottatt. Dersom ikke bevilgningen er akseptert innenfor fristen angitt i e-posten, vil den bortfalle.
Tildelinger av Små og raske midler
Slik blir midlene brukt
Gjennom våre støtteordninger Små og raske midler og Prosjektmidler ønsker vi å stimulere til aktiviteter som skaper, formidler, bevarer, dokumenterer og tilgjengeliggjør norsk folkemusikk og folkedans som et tradisjonsrikt og nyskapende kulturuttrykk. Her kan du lese litt om noen av tiltakene vi har støttet gjennom Små og raske midler.
Plateinnspilling for bevaring og videreføring av musikken (2022)
“Sff er helt enestående i å støtte. Ikke bare Aksent, men mange andre også. Det er veldig gunstig for oss søkere at det er så hyppige behandlingsrunder. Det gir intensiv til å komme i gang med søknaden og med prosjektet.”
En aktør som søkte ordningen «Små og raske midler» i 2022 var plateselskapet Aksent, som fikk bevilget støtte til produksjonen av to CD-plater; arkivopptakene «Olav Løndal – Tuddal» og nyinnspillingen «Storereinlendaren og andre slåttar av og etter P.M. Bolstad» med Spelemannslaget Fjelljom.
Håvard Svendsrud fra Aksent forteller at ordninger som «Små og raske» er av stor betydning og helt avgjørende for plateproduksjonen. I en tid der strømming spiller en større rolle, er ikke salg av CD-plater spesielt lønnsomt. Men det er ikke platesalg som er motivasjonen bak å spille inn musikken. «Ved nyinnspillinger kommer det gamle materialet i bruk og blir levende. Nyinnspillingen av slåtter etter P.M. Bolstad var veldig stimulerende for spelemannslaget, og det gir verdifulle ringvirkninger,» sier Svendsrud. At spelemannslag tar inn slåtter i sitt repertoar etter å ha spilt inn plater bidrar til at slåttene blir videreført.
«Små og raske gir ikke kjempestore summer, men noen ganger kan det være akkurat de 10 000 kr du mangler for å fullføre produksjonen. Det kan også gi ringvirkninger å vise til støtten hvis man søker midler andre steder. Det hjelper å vise at noen andre tror på prosjektet.»
Aksent har flere prosjekter på gang, og Svendsrud forteller at han kommer til å søke «Små og raske» igjen. «Sff er helt enestående i å støtte. Ikke bare Aksent, men mange andre også. Det er veldig gunstig for oss søkere at det er så hyppige behandlingsrunder. Det gir intensiv til å komme i gang med søknaden og med prosjektet.»
Kontakt
Har du spørsmål knyttet til støtteordningene våre? Ta kontakt med Sonia Stensen for informasjon om frister, retningslinjer, betingelser og utbetalinger.