Danseutstilling på Asker museum

Asker museum er vertsmuseum for vår interaktive danseutstilling “Se bestemor! Vi danser sammen” i sommer. Torsdag 6. juni inviterte de til et flott åpningsarrangement, og Norsk senter for folkemusikk og folkedans var invitert.

Utstillingsåpningen fant sted under Asker kulturfestival, og Asker museum hadde hyrt inn Jan Inge Melsæter på saksofon og vokal og Harald Skogli på keyboard som spilte gamle, swingende slagere. Både gamle og unge tok turen til åpningsarrangementet.

Selve opplevelsen av utstillingen var å være i et varmt, koselig og lekent rom, hvor samtalen om nære og kjære danseminner sto i sentrum. Ung møtte gammel, og praten gikk lett. Publikum fikk sett, lekt seg fram, og slengt seg ut i dansen. Utstillingens tre deler inviterte alle til deltakelse i dansen, og det store dansegolvet midt i har plass til å romme både danselag, dansende skoleklasser og besøkende som ønsker å ta del i dansen.

Asker Museum har også laget en fantastisk lokal avdeling av utstillingen, hvor Hulda Garborg blir brukt som dansens innleder inn i utstillinga. Gratulerer til Asker museum med en flott utstilling! Her kan dansen leve lenge også etter at utstillingen tas ned etter sommeren, slik som den allerede har gjort på museet i mange tiår. 

Utstillingen “Se bestemor! Vi danser sammen” kan oppleves på Asker museum fram til 11. august 2024.

Forrige
Forrige

Dansefestutstilling i Trondheim

Neste
Neste

Folkesanger Berit Opheim tildeles Prisen for folkemusikk og folkedans 2024