Norsk senter for folkemusikk og folkedans

View Original

Trondheim Gammel Groove

En vellykket festivalhelg på Trondheim Gammel Groove gikk av stabelen siste helga i august. Det ble to dager med fulle dansegolv på Rockheim. Fokusprosjektet vi har med Trondheims dansefestmiljø i regi av det EU finansierte prosjektet Dance-ICH har frontet felles møteplasser for swing -og folkedansmiljøet, som også er åpne møteplasser for andre danseglade i Trondheim og omegn.

Etter denne helga ser vi igjen at blandinga swing, tango pols og gammeldans funker veldig bra! Takk til en fantastisk line-up av musikere, ypperste kvalitet på dansemusikk. Takk til samarbeidspartnere Rockheim og TrondheimFOLK for god gjennomføring. Dance-ICH hos Sff er stolt bidragsyter til helgas faglige innhold og prosjektets mål om å fasilitere samarbeid og strategitiltak for å videreføre dansefesten som viktig sosial arena, for folkehelse i åra framover, for et inkluderende og åpent samværsdansmiljø i Trondheim.

 Ekstra gøy var det å ta i bruk et splitter nytt dansegolv, planlegge skoleturné sammen med 10 drevne danseinstruktører, og ha over 40 deltakere på dansekurs i swing, gammeldans og trønderpols! 

 Vi gleder oss til nasjonal seminarhelg i slutten av november, med god dansemusikk som tema for kurs, labratorium og debatt!

Foto: Jana Pavlova