Norsk senter for folkemusikk og folkedans

View Original

Nettverksamling for regionale folkedanskonsulenter og -pedagoger

16.-17. april gjennomførte vi den første samlingen i Dansespor for konsulenter og pedagoger som blant annet jobber for folkedansaktivteten i Norge.

Vi inviterte noen av de som jobber med folkedansaktivitet i sin region, til å komme til Trondheim for å møtes, orientere hverandre, bli kjent, samsnakkes og dele erfaring. Målet med å skape et nettverk mellom disse ressurspersonene er at de kan lære av hverandre, både på aktiviteter og innhold, men også hvordan deres stilling blir administrert. Kanskje kan flere få gjort mer på folkedansfeltet i sin stilling? Det er viktig å møtes, samsnakkes og orientere hverandre, for en kan føle seg litt aleine i en slik posisjon. En skal lage til aktiviteter som krever godt faglig innhold, opplegg som tar mye tid, og hvor en trenger nettverk. Dette skal en også gjerne overbevise eller jobbe sammen om, med kollegaer som ikke har samme kompetansen og interessen for feltet. 

Vi var totalt 10 stykker fra områdene, Vestland, Buskerud, Agder, Rogaland og Trøndelag, og Oslo, der alle hadde hver sin presentasjon av sin jobb og hvilke folkedansaktiviteter de gjør i sin stilling. Vi hadde workshop hvor vi diskuterte relevante temaer og problemstillinger, deriblant regionale folkedanskonsulenters rolle, og hvordan fange interessen hos barn og unge. Her fikk vi alle komme med vår erfaring, argumentasjon, tips og triks som førte til gode samtaler og diskusjoner rundt bordene.  

 I tillegg til Tone Erlien Myrvold, Siri Mæland og Birgit Haukås ved Sff, hadde vi Live Visdal fra FolkOrg og Solveig Brekke Hauknes fra Norges Ungdomslag med oss disse to dagene. Vi ga en presentasjon av organisasjonene våre for å gi alle en orientering om aktiviteter og ordninger som kan være til nytte for de som var til stede på samlingen, men også miljøet rundt.  

Vi avsluttet med en evaluering av samlingen, der alle var enige om at dette måtte vi gjøre igjen. Det var fint å få en orientering fra alle og høre om hva som rører seg av folkedansaktivitet rundt om i landet. Det var svært inspirerende å se at alle får til utrolig mye bra, og som nok en gang understreker at jobben de gjør er utrolig viktig! Vi som organisasjoner synes også det var nyttig å høre på orienteringen for vår egen del, og hva vi kan bidra med fra vår side. Et annet poeng med samlingen var at deltagerne selv skal være med å bestemme hva en slik samling skal være fremover - hva kan være givende for deres jobb, og hva ønsker de seg til neste gang? Her kom det mange gode ideer, behov og ønsker som vi tar med oss videre.