Norsk senter for folkemusikk og folkedans

View Original

Unikt tilbud til Trondheims dansemiljø: et 150 kvm stort mobilt dansegolv lånes ut gratis!

Rockheim og Norsk senter for folkemusikk og folkedans har kjøpt inn et 150 kvm stort mobilt dansegolv av parkett. Golvet gir nye muligheter for Trondheims dansemiljø, som kan låne dansegolvet helt gratis.

Med 150 kvm sørger golvet for god plass til å boltre seg på, enten i Rockheim sine lokaler, eller der man selv ønsker å legge golvet. Dette er et tilbud hele byens dansemiljø kan benytte seg av. For frivillige lag, foreninger og danseklubber vil tilbudet være gratis, og for de store arrangørene kan golvet bookes for en rimelig sum. 

Denne typen golv er mye brukt i større dansesammenhenger, som for eksempel VM i Swing og Rock i Fauske i 2012. Golvet er enkelt å legge, tar ikke mye plass i frakt, kan legges oppå de fleste underlag og tåler også å brukes utendørs. Og kanskje det viktigste: det gir god svikt til dans! Kollektivet Dansheim - dansens hus Trondheim, som representerer mange ulike dansestiler, fikk testet et lignende type golv under årets Martnan på Torvet i Trondheim, og kan garantere en god danseopplevelse. 

Verdien av å kunne skape flere mobile dansemøteplasser er stor. Et slikt gratistilbud gir lag, foreninger og danseklubber flere arenaer og muligheter til å formidle dans og å rekruttere barn og unge. Dansegolvet skal innvies på arrangementet «GammelGroove» på Rockheim fredag 30. og lørdag 31. august.

Pengene til dansegolvet kommer fra EU-ordningen Kreativt Europa, som har bevilget midler til prosjektet Dance – ICH, der både Rockheim og Norsk senter for folkemusikk og folkedans er partnere. Gjennom prosjektet skal vi også arrangere mange dansekvelder på Rockheim, og vi skal ut på skolene for å formidle trøndersk samværsdans til barn og unge.

Tone Erlien Myrvold fra Norsk senter for folkemusikk og folkedans og Espen Mindrebø fra Rockheim tester å legge det nye gulvet - og å danse på det. Alle foto: Rockheim