Musikalsk lokalhistorie – Konsert og arkivdykk

For andre gang har Norsk senter for folkemusikk og folkedans med prosjektet Arkivformidling Trøndelag arrangert turné med «Musikalsk lokalhistorie - konsert og arkivdykk» sammen med Hilmar året rundt.

Skrevet av Marit Vestrum

I løpet av uke 6 fikk publikum i Lierne, Budal, Inderøy videregående, Overhalla og Meråker oppleve en unik kobling mellom konsert og arkivdykk, hvor de ble tatt inn i en verden av vakker musikk, sang og dans med dype røtter i trønderske musikk- og dansetradisjoner.En av Norges beste folkesangere, Synnøve Brøndbo Plassen presenterte sangmateriale hentet fra arkivet. Med seg hadde hun folkemusikeren Torfinn Hofstad om trakterte både fele og gitar. I tillegg fikk vi høre lokale utøvere, og ikke minst presentasjon av spennende film- og lydopptak fra arkivet med Marit Vestrum Arkivmateriale var lokalt tilpasset hver av de 5 bygdene konserten besøkte, og det ble fine samtaler med publikum som hadde mye kunnskap om spellemennene, sangerne og danserne som ble trukket fram.

I tillegg til at Arkivformidling Trøndelag kom heim med mye ny informasjon om opptakene, ser vi også at denne formen for møter med publikum gir oss ny kunnskap om private samlinger og tradisjonsbærere som man i dag ikke har i arkivet.

Kommentarer fra Meråker Bibliotek etter konserten:

(…) En kjempefin forestilling med masse lokal musikkhistorie, formidlet med varme og kjærlighet! (…) (Meråker bibliotek, Facebook-innlegg 9/2 2024)

Forrige
Forrige

Små og raske 2. tildeling 28. februar 2024

Neste
Neste

Reisebrev fra Athen, Hellas med Dance - ICH