Endelig var dagen der og utstillingen "Dans i Norge" - første utstilling i trilogien Museene danser, åpnet på Ringve Musikkmuseum tirsdag 15.mars. Et stort antall publikum fikk med seg åpninga, ja, det sies det muligens er rekord på en utstillingsåpning hos Ringve! Og det er prosjektet veldig glad for, dans engasjerer! Publikum fikk med seg taler av direktør ved Ringve Musikkmuseum, Ivar Roger Hansen, og direktør ved Norsk senter for folkemusikk og folkedans, Marit Stranden. Deretter fortalte kurator og prosjektleder Tone Erlien om prosessen med utviklingen av utstillinga, hva utstillinga ønsker å formidle og hvordan samarbeidet mellom arkiv og museum har vært et fruktbart, samtidig som et veldig verdifullt læringsprosess gjennom et godt samarbeid. Utstillingsarkitekt og medkurator Lars Erik Melhus sa seg enig i at prosessen og samarbeidet har vært særdeles engasjerende og inspirerende. 

Dansekompaniet Kartellet og Ragnhild Furebotten dro publikum videre i åpningen. Med et kort danseshow midt inne i publikumsmassen og videre inn i utstillinga fikk publikum en annerledes velkomst inn i utstillingslokalet. 

Under er et knippe bilder fra begivenheten. Ringve Musikkmuseum er åpent tirsdag til søndag i påska og ønsker alle danseglade velkommen til å utforske Norges første danseutstilling! Del gjerne dine dansebilder på Instagram og utstillingens emneknagg #blimedogdans 

 

 

12675273 10153297426691682 353382157 o 

 

DSC06195

DSC06190

 DSC06197

DSC06213

 

DSC06205

DSC06217

 

  

 

 

Postadresse:
Norsk senter for folkemusikk og folkedans
Dragvoll, Idrettssenteret
7491 Trondheim

Besøksadresse:
Loholt Allé 81
Dragvoll, Idrettssenteret,4. etasje
(7049 Trondheim)

E-post:
Denne e-postadressa er beskytta mot program som samlar e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne sjå den.

 

Sff alle rettigheter | admin | adminb | Webside levert av fagtrykk.no

Prosjektet er støttet av:   

  TK logo 02  STFK Signatur1 cmyk  Mist logo cmyk  kulturraadet sort storSff

 

Ekstra informasjon